Greek English French German Italian Russian Spanish

Διεθνείς και Τοπικές Διοργανώσεις ......

Πλούσια Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη.......

Ίδρυση του Συλλόγου...

 

...

Ζωντανός και ραγδαία εξελίξιμος σύλλογος......

Χορός Μουσική Ήθη Έθιμα...

 ...

Βιβλία CD/DVD Ημερολόγια ...

 ...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

611
612
815
816
817
818
1013
1013
1013
1013

«Ἔρως Ἡγήτωρ Ψυχῶν», μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Έρωτα στις 11 & 12/2/2016 στο Δ.Ω.Λ.

Ἔρως Ἡγήτωρ Ψυχῶν
 
    «Έρωτα ανίκητε στη μάχη,… Να σ’ αποφύγει εσένα δεν μπορεί ούτε θνητός κανείς ούτε αθάνατος κι αυτόν που τον κατέχεις τον τρελαίνεις» Έτσι τραγούδησε ο Σοφοκλής τον Έρωτα, «το μέγιστο ανάμεσα στους νόμους»… και «αλλοίμονο μ’ εμάς παίζει η Αφροδίτη, θεά που δεν μπορεί κανείς να τη νικήσει». Λάβρος, Μυθοπλόκος, Μυσταγωγός, Ηγήτωρ είναι μερικά από τα επίθετα που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι ποιητές για να χαρακτηρίσουν τον «πιο ωραίο θεό ανάμεσα στους αθάνατους».
    «Ἔρως Ἡγήτωρ Ψυχῶν»είναι ο γενικός τίτλος του μουσικοχορευτικού αφιερώματος στον Έρωτα που διοργανώνει η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Συγκινητικές στιγμές θα βιώσουν όσοι παρευρεθούν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 9.00μ.μ. και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 9.15μ.μ.
   Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή στην πορεία του συλλόγου. Είναι εμπνευσμένη από τη λαϊκή παράδοση και από νεότερες δημιουργίες, διανθισμένη με θεατρικά στοιχεία και βασισμένη στον ποιητικό και μελισματικό λόγο των δημοτικών μας τραγουδιών. Στόχος της είναι να καταδείξει ότι ο έρωτας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης Ελλήνων διανοητών από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, οι οποίοι τροφοδότησαν πνευματικά γενεές γενεών και με τα έργα τους έδωσαν δείγματα του πολιτισμού μας.
   Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί:
Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο & φλογέρα), Βασίλης Μπαλογιάννης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο & τραγούδι) , Λευτέρης Γάλλος (βιολί), Δήμητρα Καλλιάρα (κανονάκι & τραγούδι), Καλλιόπη Ιωαννίδη (σαντούρι), Νίκος Μούτσελος, (γκάιντα, τσαμπούνα) Θοδωρής Κυριλλίδης (κεμεντζέ), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά). Συμμετέχουν: Η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μηνά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργεντίνικου Tango με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου και της Έφης Χαλντούπη, το τμήμα κρουστών της Ε.Μ.Λ.Φ, με την επιμέλεια του Γιάννη Μακρυγιάννη, μέλη της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού της Ε.Μ.Λ.Φ υπό την καθοδήγηση του Μάριου Σαρακατσιάνου και ο Κωνσταντίνος Μωυσιάδης δεξιοτέχνης της αρχαίας λύρας.
    Την επιμέλεια έχουν οι:
Στάνκα Γκάνεβα, Δημήτρης Μπούτλας, Κάρμεν Χονδροδήμου (σκηνικά)
Χριστίνα Βράκα, Αριστέα Στεργιούλη (θεατρικοί διάλογοι)
Καλλιόπη Μάγκα-Σελίμη (φιλολογική επιμέλεια)
Δώρα Παπαδούλη (φωτισμοί)
    Η διδασκαλία και η επιμέλεια της παράστασης ανήκει στον Σωτήρη Καραβασίλη.
 Σημείωση: Η τιμή εισόδου είναι 8ευρώ. Τα εισιτήρια της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου έχουν εξαντληθεί . Διατίθενται εισιτήρια μόνο για την παράσταση της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου. Για κρατήσεις και πληροφορίες στο 6974553195 (Σαγρώσης Νίκος), 6932427873 (Μακαριάδης Λάζαρος)

  • Increase
  • Decrease
  • Κανονικό

Current Zoom: 100%

Δραστηριότητες

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

 Με το όνομα Ανατολική Ρωμυλία ονομάστηκε επίσημα η περιοχή της βόρειας Θράκης από τη Συνθήκη του Βερολίνου (1878) με την οποία και μετετράπηκε η θρακική αυτή περιοχή σε επαρχία, υπό την κυριαρχία του Σουλτάνου.Περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζημιχάλη 62,
       41334, Λάρισα, Ελλάδα
       Tel - Fax: 2413015081