Greek English French German Italian Russian Spanish

Διεθνείς και Τοπικές Διοργανώσεις ......

Πλούσια Οπτικοακουστική Βιβλιοθήκη.......

Ίδρυση του Συλλόγου...

 

...

Ζωντανός και ραγδαία εξελίξιμος σύλλογος......

Χορός Μουσική Ήθη Έθιμα...

 ...

Βιβλία CD/DVD Ημερολόγια ...

 ...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

, , , , , , , , , , , ,

Η Ε. Μ. Λ. Φιλιππούπολης, τιμήθηκε στη Ravenna της Ιταλίας...

611
612
815
816
817
818
1013
1013
1013
1013

Το τμήμα κρουστών της Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

——————————— ——————— ———— ——— —— ————————————————
Ο λόγος του αρχαίου δράματος ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 2.500 χρόνια, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας με την ευκαιρία της Ζ΄ Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης για τα Αρχαία Θέατρα «Διάζωμα» και τιμητικής εκδήλωσης για τον αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζιαφάλια.
Ειδικότερα, με σκηνοθέτη και χορογράφο τον Κώστα Τσιάνο,παρουσιάστηκαν τρία χορικά από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα», που πρωτοπαρουσίασε το 1988 το «Θεσσαλικό Θέατρο», εγκαινιάζοντας το Β΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Λεύκωμα για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, η περιπέτεια της αναστήλωσής του, η οποία ήταν εργώδης, βασανιστική και συγκρουσιακή από τον αρχαιολόγο Θανάση Τζιαφάλια.
Επίσης, πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή – τιμητική αναφορά προς τους Λαρισαίους πολίτες που στα δύσκολα χρόνια της αρχής της ανασκαφής υπήρξαν πρωτοπόροι και βοήθησαν με μοναδικό τρόπο για να αρχίσουν οι εργασίες αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου.
Ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η συνέλευση αυτή καθώς προσήλθαν στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας περίπου 400 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως επειδή για πρώτη φορά ακούστηκε μετά από 2500 χρόνια ο αρχαίος τραγικός λόγος και μάλιστα από πολιτισμικές ομάδες της Λάρισας.

Στό κάλεσμα του Κώστα Τσιάνου, για τη συμμετοχή τους, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό:

  • το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας και του χοροδιδασκάλου Δημήτρη Τσιπλακούλη
  •  Το γυναικείο τμήμα της μικτής Χορωδίας του Δ.Ω.Λ και του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη
  • Η ομάδα τυμπανιστών με την επιμέλεια του Γιάννη Μακρυγιάννη
  • Και το Τμήμα κρουστών της Ε.Μ.Λ-Φιλιππούπολης.

51 γυναίκες και άντρες συμμετείχαν σ΄αυτή την παρουσίαση και όλοι με μεγάλη συγκίνηση καθώς επρόκειτο για μια ιστορική στιγμή για την πόλη μας και το αρχαίο Θέατρο της Λάρισας:
Λύκειο Ελληνίδων: Αρεβύθη Ιωάννα, Γεωργαντζά Ντόλυ, Θεοχάρη Μάγδα, Καταραχιά Δήμητρα, Κεσκίνη Χαρά, Κόρκα Ξανθή, Κουτέλα Έβη, Λαχανά Ισμήνη, Λέντζα Βικτωρία, Μπαρμπούτη Νατάσα, Νάρη Ελένη, Ντάκου Βασιλένια, Ντίνα Αφεντία, Παρλάντζα Ελένη, Σαίτη Γκέλυ, Σαίτη Μεταξία, Σακελλαρίου Ραφαέλλα, Σιδεροπούλου Βασιλική, Στάθη Ανδριάννα, Τσακίρη Ευαγγελία, Τσιμπόλη Αλίκη, Τσούτσα Σταυρούλα, Χατζηεργάτη Μαρία, Χάψα Σοφία.
Γυναικείο τμήμα της Μικτής Χορωδίας του “Δημοτικού Ωδείου” Λάρισας: Βρούζου Δήμητρα, Δημοπούλου Εύη, Ευαγγέλου Γεωργία,Ζάχου Μαριάννα Θεοδωρίκα Ιωάννα, Καϊσούδη Ειρήνη, Κοντού Ανδρομάχη, Κυριακίδου Κατερίνα, Λεβέντη Χαρούλα, Μακρή Χριστίνα, Ματθαίου Στεφανία Μιχαηλίδου Χριστίνα , Νικολίτσα Καίτη, Νταραρά Μαίρη, Χαρχαρίδη Χριστίνα.
Τυμπανιστές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας: Τσιάμαλου Φανή, Αθαναηλίδης Αναστάσης, Γκαντούνας Ιωάννης, Καράκης Ανδρόνικος, Γιάννης Τσιπλακούλης.
Το τμήμα κρουστών της Ε.Μ.Λ. – Φιλιππούπολης: Πιπερτζή Ανθή, Καλογιάννης Θάνος, Μηνοβγίδης Σπύρος,  Μικιρτζής Χρήστος, Τζικούλης Γιώργος.
Και τέλος οι τυμπανιστές: Γιάννης Μακρυγιάννης, Κώστας Χαμπίπης και Σπύρος Σωτηρόπουλος.
——————————————— 
  Το Δ.Σ της Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Τσιάνο για την πρόσκληση συμμετοχής της ομάδας κρουστών του συλλόγου μας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/9/2014, στο Α΄ Aρχαίο Θέατρο της πόλης μας, με αφορμή την Ζ΄ Γενική Συνέλευση του σωματείου «Διάζωμα».
   Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Γιάννη Μακρυγιάννη για την επιμέλεια της παρουσίασης του μουσικού συνόλου των κρουστών, καθώς και τα μέλη του, Πιπερτζή Ανθή, Καλογιάννη Θάνο, Μηνοβγίδη Σπύρο, Μικιρτζή Χρήστο, Τζικούλη Γιώργο, Γκαντούνα Γιάννη και Καράκη Ανδρόνικο. Επίσης, πρέπει να συγχαρούμε το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, το γυναικείο τμήμα της Μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και τους μαθητές του Μουσικού σχολείου για την εμφάνισή τους .
   Ιδιαίτερα, όμως, αξίζει να επαινέσουμε το γεγονός ότι έπειτα από 2500 χρόνια ακούστηκε ο αρχαίος  τραγικός λόγος μέσα από το στόμα, την κίνηση και τον ρυθμό των συντελεστών που αποτελούν μέλη πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, συγκινώντας τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στο Αρχαίο Θέατρο.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!
 
Το Δ.Σ της
Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης
 
Δείτε ακόμη: Φωτογραφικό Υλικό
                      Δημοσιεύματα
                      Video

  • Increase
  • Decrease
  • Κανονικό

Current Zoom: 100%

Δραστηριότητες

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

 Με το όνομα Ανατολική Ρωμυλία ονομάστηκε επίσημα η περιοχή της βόρειας Θράκης από τη Συνθήκη του Βερολίνου (1878) με την οποία και μετετράπηκε η θρακική αυτή περιοχή σε επαρχία, υπό την κυριαρχία του Σουλτάνου.Περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζημιχάλη 62,
       41334, Λάρισα, Ελλάδα
       Tel - Fax: 2413015081